Hotel Lonca

Pogodbeni partnerji

Pogodbena partnerja sta Hotel Lonca d.o.o. in stranka/hotelski gost/naročnik (v nadaljevanju »gost«). Če je za gosta oddala naročilo tretja oseba, potem na podlagi solidarnega jamstva tretja oseba skupaj z gostom jamči hotelu za vse obveznosti iz pogodbe.


Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko Hotel Lonca prejme pisno potrdilo s strani gosta in ko Hotel Lonca pošlje potrditev rezervacije gostu. S tem se smatra, da gost v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja (SPP). Ponudba za nastanitev ne pomeni rezervirane sobe. Gost mora potrditi prejeto ponudbo s ključnimi podatki, na osnovi katere prejme potrditev rezervacije, ki mu zagotavlja bivanje v hotelu. V posebnih primerih stalnih gostov, velja pisno naročilo, na katerega hotel pošlje potrditev rezervacije. Le-ta zagotavlja za gosta nastanitev.


Plačilni in odpovedni pogoji za individualne rezervacije (do 5 sob)

Individualno rezervacijo je mogoče odpovedati brez stroškov odpovedi do 24 ur pred datumom prihoda. V primeru odpovedi znotraj 24 ur pred prihodom ali v primeru neprihoda v Hotel Lonca se zaračuna prva noč. Plačilo v Hotelu Lonca (na recepciji) je možno s kreditno kartico ali z gotovino (samo EUR).

Cene v ceniku so v EUR. V ceno storitev je vštet DDV, ki se uporabnikom obračunava v skladu z zakonodajo, razen v primerih, ko je to izrecno drugače opredeljeno. Ob rezervaciji je potrebno vplačati 40% ali 50 %? akontacije, preostali znesek najkasneje ob odjavi. Račun za bivanje in morebitne druge storitve poravnate na recepciji hotela. V primeru daljšega bivanja je potrebno poravnati hotelski račun vsakih 7 (sedem) dni , ostali znesek pa ob odhodu. Račun lahko poravnate z gotovino, kreditno kartico (KATERE) ali nakazilom na poslovni račun Hotela Lonca. Cene so definirane na sobo s točno določenim številom oseb, za dodatne osebe v sobi ali kakršnokoli storitev se obračuna po aktualnem ceniku Hotela Lonca. Doplačila so definirana v aktualnem ceniku.


Plačilni in odpovedni pogoji za skupinske rezervacije (več kot 5 sob)

Za rezervacije 5 ali več sob veljajo posebni plačilni in odpovedni pogoji, ki jih oblikujemo za vsako rezervacijo individualno.


Varovanje osebnih podatkov in zaupnost podatkov

Hotel Lonca izpolnjuje pravila o zaupnosti in deluje v skladu z varovanjem osebnih podatkov. Ob prijavi v Hotel Lonca mora gost predložiti veljaven osebni dokument s fotografijo, iz katerega za nadaljnje delo receptor uporabi naslednje podatke: ime in priimek gosta, datum rojstva, spol in državljanstvo. Enake podatke receptor potrebuje tudi od spremljajočih gostov. Osebni podatki se uporabljajo za rezervacijo sob, plačilo in za prijavo na policijo (Ajpes), ki je zakonsko obvezna. Ob prijavi v hotelu receptor preveri tudi številko in veljavnost kreditne kartice.


Prijava v hotel

Iz varnostnih razlogov morajo gostje ob prijavi imeti s seboj veljaven osebni dokument (osebna izkaznica ali potni list). Gost mora podati podatke kreditne kartice, ki veljajo kot garancija. V kolikor je gost podatke posredoval že pri rezervaciji, podatke posreduje ob prihodu ponovno iz varnostnih razlogov. Kreditna kartica mora biti fizično prisotna. Podatki kreditne kartice se hranijo do 5 dni po odhodu gosta iz hotela. Po tem datumu se podatki uničijo. V primeru izjemnih storitev, ima hotel pravico bremeniti kreditno kartico gosta, ki je navedena za garancijo točno določenih sob in časa bivanja na registracijskih obrazcih. V primeru, da gost nima kreditne kartice, mora položiti garancijo v gotovini. Le-ta se gostu na dan odhoda vrne, v kolikor ni neporavnanih storitev in drugih nastalih stroškov.

Če želi gost podaljšati bivanje, mora o tem nujno obvestiti recepcijo vsaj 24 ur pred dogovorjenim odhodom, storitve morajo biti poravnane pred podaljšanjem storitve.

Če gost zasede sobo in jo nato zapusti, ne da bi prenočil, se mu zaračuna celotna noč.

Če gost rezervira sobo za daljši čas in jo pred iztekom roka zapusti, se mu zaračuna celotna vrednost nočitev za rezervirano obdobje, razen kadar jo zapusti pred iztekom roka zaradi višje sile ali bolezni.

Delovni čas recepcije je od 6:00h do 22:00h. Izven delovnega časa recepcije je vstop v hotel Lonca možen na zadnjem vhodu z kartico ali enkratno kodo.

Prenočevanje je za osebe, ki niso plačale za bivanje in niso prijavljene v Hotelu Lonca strogo prepovedano.


Kajenje in čistoča

V zaprtih prostorih Hotela Lonca ni dovoljeno kaditi. V primeru kajenja vam bomo zaračunali strošek čiščenja ali škode. V primeru večjih madežev ali poškodb naše lastnine, soglašate s plačilom čiščenja. Dodatne stroške, povezane s sobo, boste poravnali ob odjavi.


Parkirišče

Parkiranje na našem parkirišču je odgovornost lastnika vozila, Hotel Lonca ne odgovarja za morebitno škodo. Parkiranje je za goste Hotela Lonca plačljivo in se obračuna po ceniku.


Domači ljubljenčki

Domači ljubljenčki v Hotelu Lonca niso dovoljeni.


Cene

Ob prihodu v Hotel Lonca plačate turistično takso. Vse cene vključujejo DDV. Turistična taksa v ceno ni vključena. Zajtrk je vključen v ceno sobe.

Otroci

Otroci do 5,99. leta starosti v sobi s starši oz. dvema odraslima osebama bivajo brezplačno. Otroci starosti od 5,99. leta starosti do 11,99 leta starosti v sobi z dvema odraslima osebama plačajo 25€ na noč. Za otroke, starejše od 11,99 let, se zaračuna enako doplačilo kot za odrasle.

Otroška posteljica

Doplačilo za otroško posteljico se obračuna po ceniku.


Fitnes in savna

Hotelskim gostom v Hotelu Lonca je v času njihovega bivanja na razpolago neomejen brezplačen vstop v hotelski fitness ampak samo v času obratovanja. Možen je urni najem savne za hotelske goste in za zunanje goste po urniku obratovanja.


Voda

Voda iz pipe v Hotelu Lonca je pitna, zato vas naprošamo, da ne kupujete dodatnih plastenk z vodo. Voda je dragocena dobrina, zato vas prosimo, da ste z njo varčni in dosledno zapirate pipe.


Rent e-bike

V Hotelu Lonca je možen najem kolesa od 7:00 do 21:00h.


Čas obrokov

Zajtrk v Hotelu Lonca je vsak dan od 6.00 do 10.00 ure.


Hotelska kartica

Izguba kartice je plačljiva in obračuna po ceniku.


Televizija

V hotelskih sobah je na voljo televizija s številnimi mednarodnimi programi.


Okvare

Prosimo, da okvare v sobi sporočite sobarici ali na recepciji. Naš vzdrževalec se bo potrudil, da bo okvara odpravljena v najkrajšem možnem času.


Prva pomoč

V nujnih primerih se obrnite na recepcijo.


Izgubljene stvari

Po njih povprašajte na recepciji.


Nočni mir

Traja od 22:00h do 6:00h. Ob kršitvah pravil in hišnega reda se obvesti pristojne osebe. Ukrepi so začasna ali trajna prepoved vstopa v Hotel Lonca ali odstranitev iz objekta.


Bujenje

Želeno uro bujenja sporočite na recepciji.


Sef

Sef vam je na voljo brezplačno v vseh sobah in na recepciji. Priporočamo, da v njem hranite dokumente in vredne predmete. Za denar in vredne predmete v sobah ne odgovarjamo.


Zero waste

V Hotelu Lonca je obvezno ločevanje odpadkov (plastike/pločevinke), embalaža, papir, steklo, biološki odpadki, tekstil, mešano.


Konferenčna soba in mezanin

V Hotelu Lonca je možen najem konferenčne sobe in mezanina. Cena najema konferenčne sobe se obračuna glede na trajanje najema po ceniku.


Brisače in kopalni plašči

Hotelskih brisač in kopalnih plaščev iz Hotela Lonca ni dovoljeno odnašati. Brisače in kopalne plašče ob odhodu pustite v hotelski sobi. Hotel Lonca si pridržuje pravico zaračunati manjkajoče predmete. Po dodatnih brisačah in kopalnih plaščih povprašajte na hotelski recepciji.


Požarni red

Požarni red in plan evakuacije sta izobešena  na vidnem mestu. Preverite kje so gasilni aparati in zasilni izhodi in sledite navodilom hotelskega osebja in požarnega reda.


Pritožbe in pohvale

Prosimo, da morebitne pritožbe in kritike posredujete recepciji. Knjiga pohval in pritožb vam je na voljo na recepciji.

Back to top