Hotel Lonca

Varovanje zasebnosti

Hotel Lonca d.o.o., Kolodvorska cesta 4, 4000 Kranj (v nadaljevanju: “Hotel Lonca” ali “mi”) spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na spletne strani Hotel Lonca, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

S to Politiko Piškotkov vas želimo seznaniti s piškotki, ki se lahko uporabljajo na naši spletni strani, ter kako lahko vplivate na to, kateri piškotki bodo nameščeni na vašo napravo, s katere dostopate do naše spletne strani. V kolikor se z uporabo piškotkov o vas obdelujejo osebni podatki, bodo za vas koristne tudi informacije v Politiki zasebnosti.

V vsakem primeru imate popoln nadzor nad temi piškotki. Tako imate možnost, da jih zavrnete, uničite ali nastavljate.

Piškotki (angl. Cookies)

Piškotek je besedilna datoteka, ki vsebuje informacije in se naloži v vašo napravo, ko obiščete določeno spletno mesto. Ko se piškotki prenesejo na določeno napravo, se ob vsakem ponovnem obisku spletnega mesta pošljejo nazaj na spletno mesto, s katerega izvirajo, ali na drugo spletno mesto, ki ta piškotek prepozna. Naš glavni namen je zagotoviti dobro, varno in uporabnikom prijaznejšo izkušnjo na spletni strani.

V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Najprej je zapisano ime vašega računalnika oziroma vaše ime ter ime obiskane spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobite podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Na ta način se lahko izve marsikaj o strojni opremi vašega računalnika in uporabi interneta.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletna stran  hotel-lonca.com:

Piškotki so lahko začasni in trajajo le, dokler traja vaša seja brskanja na spletni strani, ali pa so lahko stalni, tj. trajajo dalj časa glede na dobo, ki je dodeljena, in glede na parametre vašega spletnega brskalnika. Obstajajo številne vrste različnih piškotkov, ki jih lahko razdelimo v skupine, opredeljene spodaj. Ob tem spletna stran hotel-lonca.com uporablja izključno nujne ter (ob podanem soglasju) analitične piškotke. Funkcionalni piškotki se na spletni strani hotel-lonca.com v nobenem primeru ne namestijo.

1. Nujni piškotki

Nujno potrebni piškotki so potrebni za zagotavljanje storitve elektronske komunikacije in funkcionalnost spletne strani je odvisna od njihovega obstoja. Njihova deaktivacija bo povzročila velike težave pri uporabi strani ali celo onemogočila uporabo storitev, ki jih ponuja. Nujno potrebni piškotki ne hranijo informacij, ko enkrat zapustite stran. Omogočajo, na primer identifikacijo terminalov za pošiljanje sporočil, dodelitev številk podatkovnim »paketom«, da se ti pošljejo v zahtevanem vrstnem redu, in odkrivanje napak pri prenosu ali izgub podatkov. 

Ime piškotka

Namen uporabe

Čas veljave

Podjetje

cookieconsent_status

Hrani informacijo o tem ali ste piškotke dovolili ali ne

1 leto

Hotel Lonca

october_session

Hrani informacijo o trenutni seji (košarica ipd.)

do konca seje

Hotel Lonca

2. Analitični piškotki

Piškotki za merjenje obiskanosti spletne strani pomagajo prepoznati obiskovalce spletne strani med njihovimi različnimi obiski. Ti piškotki shranjujejo le ID uporabnika spleta (specifičen za vsak piškotek) in se v nobenem primeru ne uporabljajo za zbiranje poimenskih informacij o obiskovalcih. Shranjujejo strani, ki jih obiščete, dolžino vsakega obiska in sporočila o napakah, ki jih je prejel; vse to lahko pomaga pri izboljšanju naših spletnih strani.

Analitične piškotke lahko namestijo in z njimi upravljajo partnerji; vendar pa omejujemo njihovo uporabo na zahtevano analitično statistiko.

Analitični piškotki se bodo naložili samo, če boste dovolili uporabo piškotkov. Več o piškotkih, ki jih uporablja Google Analytics si lahko preberete tukaj.

Ime piškotka

Namen uporabe

Čas veljave

Podjetje

_ga

Google Analytics
(statistika ogledov spletne strani)

2 leti

Google Inc.

_gat

Google Analytics
(statistika ogledov spletne strani)

1 minuto

Google Inc.

_gid

Google Analytics
(statistika ogledov spletne strani)

1 dan

Google Inc.


Onemogočanje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov.

Vaš izbor dovoljenih piškotkov lahko kadarkoli prilagodite s klikom na ta gumb "Nastavitev piškotkov" na dnu strani.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome

Firefox

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)


Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Pobriši piškotke

Nazaj na vrh