Hotel Lonca
Zimska sezona

Zimska sezona

Doživetje

Smučanje

Smučanje

Hotel Lonca je vrhunsko izhodišče za vse, ki se želite obogatiti z raznovrstnimi doživetji ali odkrivati lepote Slovenije. 

Škofja Loka z okolico ponuja pisano paleto doživetij za vsakogar – odkrivajte lepote narave, predajte se adrenalinskim ali zabavnim doživetjem, uživajte v kulturnih dogodkih in kulturni dediščini, s svojo lokacijo, pa je hotel tudi odlično izhodišče za spoznavanje celotne Slovenije.

Smučanje

Ostali zimski športi

Ostali zimski športi

Ko se vrhovi planin odenejo v belo, je čarobnost našega hotela neopisljiva. Vsi ljubitelji zimskih radosti pa v okolici z lahkoto najdete kaj zase. Od vrhunskih smučarskih užitkov, pravega sankaškega veselja, pohodništva do prelepih prazničnih doživetij, za vas smo pripravili nekaj idej, kako polno uživati v zimskih dneh. 

 • Tek na smučeh – v bližnjih Medvodah se nahaja Nordijski center Bonovec, kjer na urejenem poligonu, v prelepem okolju, lahko uživate v vseh dobrobitih teka na smučeh.
 • Smučanje – ljubitelji alpskega smučanja se lahko podate v smučarske centre Krvavec, Cerkno, Soriška planina, Stari vrh, Rudno.
 • Družinam prijazna pa so naslednja smučišča - Cerkno, Krvavec, Soriška planina, kjer je odlično poskrbljeno tudi za najmlajše nadebudne smučarje.
 • Decembrsko praznično vzdušje vas prevzame že v Škofji Loki, z Izložbami domišljije, prav posebna pa je praznična lepota v prestolnici Ljubljani, pa v bližnjem mestu Kranj, neponovljivo pa je doživetje prazničnega parka Arboretum Volčji potok.
 • Zimsko pohodništvo je vedno bolj priljubljeno in kar nekaj nižjih vrhov vas vabi, da jih obiščete - Dom na Lubniku, Sv. Primož, Šmarna gora, Velika Planina, Stari vrh, Koča na Blegošu. To so v glavnem lažje pohodniške poti, a prava oprema je v zimskih mesecih priporočljiva.
 • Bližji snežni parki - Krvavec, Rogla, ponujajo vse, kar adrenalinski navdušenci smučanja iščejo.
 • Sankanje je pravo zimsko doživetje za družine ali pare, pa celo za skupine. V njem lahko uživate na naslednjih destinacijah: Stari vrh, Soriška planina, sankališče Mišouh, Velika planina, Krvavec.
 • Drsanje je zagotovo ena lepših zimskih aktivnosti, ko se v lepotah prazničnih okrasitev predate mehkobi drsenja. V njem lahko uživate v sami Škofji Loki na Mestnem drsališču, lahko pa drsate tudi v Medvodah, Ljubljani, ob morju v Kopru in v bližnji Radovljici.
 • Krpljanje - zabavna hoja po snegu, za katero potrebujete par krpelj, primerno zimsko obutev, sneg, topla oblačila postaja vedno bolj priljubljen način odkrivanja zimskih pokrajin. Podate se lahko na Dom na Lubniku, Sv. Primož, Šmarno goro, Veliko Planino Stari vrh, Kočo na Blegošu - zimsko krpljanje ob polni luni in utrinkih

  pa vam bo zagotovo izpolnilo vsaj eno željo.

Ostali zimski športi

Ogled prazničnega vzdušja

Ogled prazničnega vzdušja

Kocerti in praznično dogajanje - praznični čas je izjemno bogat z raznovrstnimi glasbenimi doživetji. Od bolj romantičnih, klasičnih melodij, pa vse do prešerno veselih, za vsak okus se kaj najde. Mi pa vam predlagamo Božični koncert v kapucinski cerkvi, Prešerni december v Kranju, dogajanje v centru Ljubljane, Loka v snegu- dogajanje v mestnem jedru, decembrski koncert v Stari Loki in še bi lahko naštevali.

Ogled prazničnega vzdušja
Nazaj na seznam
Nazaj na vrh